talvea odotellessa

lauantai 14. elokuuta 2010

Tykkään huiveista, mutta

Olen aina tykännyt huiveista, eri ikäkausina. Olen kutonut itsekin niitä, myöskin kangaspuilla (esim kansallispukuloimeen silkkilangalla, on minulla vieläkin ja likat käyttävät sitä) ja itsekin joskus kaulahuivina.

Tässä venäläisiä huiveja, tykkään kovasti (vaikka saattavat olla feikkiä, mutta näyttävät "aidoilta")

Tässä suomalainen käsinkudottu kangaspuilla ja aito perinnemalli, ei ole omaa tuotantoa:)

Tässä 70 - l tuotu aito ja oikea arabihuivi (pantakin on olemassa).Pieni kotitekoinen / ommeltu jostain sopivasta kankaasta ja nauhoin koristeltu.
Tämän olen itse kutonut kangaspuissa, ruskea on Keski - Suomen kansallispuvun loimen väri ja mustalla silkkilangalla kudottu. Käytän ja käyttävät tytötkin.

Hiuksia varten pienempiä huiveja, voi käyttää "ranteissakin" jne.

Kirpputorilta pongattu erittäin kauniisti kudottu, vanha tunnettu sidos. Pidän.Se minua harmittaa, että tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa kaikilla asioilla on liikaa värityksiä. Itse olen tykännyt pitää huivia jo vuosikymmenien ajan ihan samalla lailla laitettuna päähän kuin joku afgaanityttö pitää kevyesti huivia päässä.

Nyt en pidä enää ollenkaan tai en ole pitänyt, talvellakaan, nytttemmin täytyy vaan "piruuttaan" palautua ennalleen ja antaa ihmisten saada "kohtauksia".


ps entäs jos kaikki naiset mihinkään juttuun katsomatta käyttäisivät huivia

2 kommenttia:

  1. Mina kaytan harvoin huivia paassa, mutta talvella aina kaulassa, talvitakin "koristeena".

    VastaaPoista
  2. Mun pomolla on kanssa tosi paljon huiveja , sekin käyttää niitä kaulassa, myös kesällä. Mutta Vesterålenin kesä on oikeestaan ninkuin talvi :)

    VastaaPoista