talvea odotellessa

tiistai 25. toukokuuta 2010

"Arkipäivä" tässä ja nyt on vähän huvittavaa

Minulle delegoitiin Open lahjan hankkiminen, vanhempi tytär sen teki. Opettajat tekevät hyvää ja arvokasta työtä. Kaiken perustaa, melkein. Yhteiskunnalta puuttuu kyllä silloin iso osa sivistyksestä ellei ole koulua (kaikissa maissa esim tyttöjen koulun käynti evätään tai tehdään jopa vaaralliseksi, hapon heittelyt päälle jne:(

Opelle löytyi oikein kaunis rintarossi (toi sydän), mutta sitten Helen eksyi kirpputorille (niin kuin lukuisat muutkin blogistit, olen huomannut).

Pienessä läpinäkyvässä rasiassa, melkein piilossa, oli pinssi.
Tämä on nostalgiaa jos mikä: pinssi "rauhanmarssi 1982", "ydinaseettoman Pohjolan puolesta". Mitenkähän sen asian kanssa on nykyään? No, mietitään toiste. (pinssiä en muuten anna Opelle, sen taidan pitää itselläni, pidän siitä monesta syystä)


Laitoin kalasoppaa. Ainakin tiedän miltä kala, Seiti (seiti) näyttää. Paketissa se näyttää nelikulmioilta. Paketin toisella puolella lukee; "Alaskan seitiä pyydetään Tyynellä valtamerellä. Kala painaa 0.5 kg ja sen pituus on n 40 cm".
Sori, kuvaa pitää katsoa nyt vähän erilailla.


Tuossa oranssikuvassa (avletton sivulta nappaistu) olisi seitiä myöskin. Nyt minua hämää, kun luin kalastajan seitiesittelystä sen voivan olevan kymmenenkin kiloa.
Hyvää vapaapäivää kaikille niille, joilla on vapaapäivä tänään tiistaina. Minulla on:)

2 kommenttia:

  1. Oonkohan sitten kirjoittanu väärin kun oranssissa paljussani päällimmäisenä näkyy olevan lyyraturska. On siinä kans kisskala ja kampeloita. Seitin kuviakin löytyy toisaalla sivuillani, sen 10- kiloisenkin.
    Seiti menee vientiin yleensä pakasteblokkeina, meidän ja muitten pyytämä. Hyvin harvoin tuorefileenä niinkuin kolja. Syynä on väri. Sen verran typerä on kuluttaja, että se luulee harmaan värisen fileen maistuvan huonommalta kuin kauniin valkean.
    Minusta seiti on tuoreena erittäin hyvä kala. 60- ja 70-luvuilla koulunsa käyneille suomalaisille matkailijoille uuniseitiä on kuitenkin turha tarjota eksoottisena herkkuna.

    VastaaPoista